#centos - Tue 15 May 2007 between 00:00 and 00:41

NY Lost Funds



haxivazquez: glibc-2.3.4-2.25
ivazquezYou installed the rpmforge-release package for RHEL4, right?
rpm -q rpmforge-release
haxivazquez: rpmforge-release-0.3.6-1.el5.rf
ivazquez: i just followed the centos4 directions on the wiki
ivazquezYeah, you took the wrong one.
haxoh wait
good call
ivazquez: honest mistake :)
ivazquez: awesome, it's a win
djtoasttoracat: Thanks I will test this.. great help :)
dtgormMaan, installed centos5 on a system that has been running centos4, and dang, eveyrthing is just slow.. even command line wget takes forever to do things.. anyone know if this is a bug with centos5 ?
joobiehey guys.. how can i allow only ftp access for a paritcular account? like deny ssh access, etc.. just ftp? I changed the users shell to /bin/true but ftp then deosn't allow the user to login
dtgormim now running 2.6.18-8.el5
evil_steveDTGorm: do you have the correct entries in the /etc/hosts? if it can't resolve the hostname, things can get real slow
dtgormwhen i would install 4 before, it would install the 2.6.4-42.ELsmb but this time it didnt do smb...
evil_stevejoobie: the shell should be something like /bin/bash or /bin/sh
dtgormhosts is correct, but seems like everythign is slow system wide
evil_stevesmb or smp?
dtgormsmp
joobieevil_steve, if it's /bin/bash the user can login via SSH
dtgormerr
evil_stevejoobie: which ftp software have you installed?
joobievsftpd
dtgormevil_steve: but ya mostly the network is extremely slow to respond
evil_stevejoobie: have a read of http://vsftpd.beasts.org/vsftpd_conf.html
dtgormsame network settigns as before with the centos4
i swear my nix box is on a 14.4 modem
make that a 9.6 baud modem
joobiei have
what am i looking for in there evil_steve ?
i saw the option to disable looking at the shell type, but that's a bit insecure
evil_steveDTGorm: does top show anything using too much CPU or ram? have you looked at process trees or anything?
dtgormnot yet
load average 0.02
i have done nothing out of the ordinary with the installation of centos5 so not sure why its being a pain.. i have a P4 w/ HT and 756 MB RAM
to start a ping, takes like 15 seconds.. then its fine
evil_stevejoobie: did you, perchance, look at the option for "userlist_enable"?
dtgormtons of latency on initial connection seems like
evil_stevecause, you know, that looks like it pretty neatly fits what you want to do

Page: 2 9 16 23 30 

IrcArchive

NY Lost Funds